Foto: AFI
Trīs ceturtdaļas jeb 75% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pēdējā gada laikā nabadzības līmenis mūsu valstī ir strauji pieaudzis.

Šis ir visaugstākais rādītājs starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Vidēji ES bažas par strauju nabadzības līmeņa pieaugumu pauž 40% iedzīvotāju, Lietuvā - 58%, bet Igaunijā - 47%, liecina jaunākā Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra "Eurobarometer" aptauja.

14% mūsu valsts iedzīvotāju atzīst, ka viņu mājsaimniecības nespēj tikt galā ar rēķinu un kredītu nomaksu. Ar pastāvīgām grūtībām šos maksājumus veic 32%. Līdzīgs skaits jeb 34% ar problēmām, maksājot rēķinus un kredītus, saskaras ik pa laikam, un tikai piektā daļa jeb 20% respondentu savus maksājumus spēj veikt bez sarežģījumiem.

Vienlaikus gandrīz puse jeb 42% iedzīvotāju norāda, ka viņiem ir apgrūtinoši nodrošināt sev pieeju veselības aprūpes pakalpojumiem, bet 22% atzīst, ka viņiem ir daudz sarežģītāk atvēlēt līdzekļus bērnu aprūpei.

Latvijas iedzīvotāji arī ir vieni no visskeptiskākajiem Eiropā, raugoties uz situācijas izmaiņām nākotnē. Proti, puse jeb 50% respondentu domā, ka situācija tuvākā gada laikā kļūs sliktāka. Tikai 7% ir pārliecināti par stāvokļa uzlabošanos.

Latvijā tika aptaujāti 1011 respondenti laika posmā no pagājušā gada 30.novembra līdz 4.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!