Foto: Shutterstock

Līdz svētdienai, 26. septembrim, kopumā 75% jeb 60 913 izglītības iestāžu darbinieki ir saņēmuši Covid-19 pirmo poti vai ir noslēguši vakcinācijas kursu, portālu "Delfi", atsaucoties un Nacionālo veselības dienestu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Jānis Aizpors.

Kopumā vakcinēti jeb saņēmuši Covid-19 pirmo poti vai ir noslēguši vakcinācijas kursu ir 67% pirmsskolas, 78% vispārējās izglītības un 87% augstskolu darbinieki.

Reālajos skaitļos tie ir 15 092 pirmsskolas, 41 988 vispārējās izglītības un 3 833 augstskolu darbinieki.

Salīdzinot ar aizvadīto nedēļu, vakcinācijas aptvere skolotāju vidū ir kopumā augusi par 1%.

"Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka šajos datos par vakcinācijas aptveri izglītības iestāžu darbinieku vidū ietilpst arī skolu tehniskais personāls.

Tikai pirmo Covid-19 poti šobrīd saņēmuši kopumā 2 294 (3%) izglītības iestāžu darbinieki – 878 (4%) pirmsskolas, 1 334 (3%) skolas un 82 (2%) augstskolu izglītības iestāžu darbinieki.

Jau vēstīts, ka pēc izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) aplēsēm līdz oktobra beigām varētu izdoties sasniegt 80% vakcinācijas aptveri pedagogu vidū.

Intervijā portālam "Delfi" ministre atzina, ka, ņemot vērā Covid-19 saslimtības pieaugumu, viņa cer, ka 80% vakcinācijas aptveri skolotāju vidū izdosies sasniegt ātrāk par oktobra beigām. Interviju ar ministri var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!