Foto: DELFI

9. maija rītā Uzvaras parka rajonā kārtību uzrauga liels daudzums Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas (RPP) amatpersonu, kā arī tur būtiski ir ierobežota satiksme, tāpēc nav novērojami nekādi starpgadījumi, taču sociālajos tīklos publicētie attēli liecina, ka naktī uz otrdienu nezināmi ļaundari atkal apķēpājuši zīmi "Bolderāja", uz tās krievu valodā atstājot sveicienu "uzvaras dienā", novēroja portāls "Delfi".

Jāatgādina, ka šī nav pirmā reize, kad uzraksts "Bolderāja" cietis no nezināmu ļaundaru krāsām. Proti, pērn 24. septembrī šis pats vides objekts tika pārkrāsots Krievijas karoga krāsās.


VP portālam "Delfi" norādīja, ka informācija par vides objekta vandalismu saņemta pulksten 3.12. Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Rīgas dome tviterī paziņojusi, ka vides objekts drīzumā tiks pārkrāsots.

Savukārt no citiem "Telegram" kanāliem redzams, ka Daugavpilī jau no paša rīta aktīvi tiek nolikti ziedi pie "Mūžīgās uguns".

"Delfi" jau vēstīja, ka Rīgā jau nakts laikā ir aizturēti četri jaunieši, kuri 9. maiju centušies atzīmēt ar ziedu nolikšanu nojauktā padomju armijas pieminekļa tuvumā Pārdaugavā, otrdienas rītā Latvijas Radio pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Savukārt Saeima 20. aprīlī divos lasījumos pieņēma par steidzamu atzīto likumu "Par atsevišķu publisku pasākumu rīkošanas aizliegumu 9. maijā", šajā dienā aizliedzot visus publiskos pasākumus, izņemot Eiropas dienas pasākumus.

Ar likumu ir noteikts, ka 9. maijā visā Latvijas teritorijā publiskajā ārtelpā aizliegts rīkot publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus. Ja publiskā pasākuma rīkošanai nepieciešama pašvaldības atļauja, tad pašvaldība attiecīgo atļauju neizsniedz.

Likums arī nosaka, ka 9. maijā visu diennakti, kā arī 10. maijā laikā līdz pulksten 7 aizliegta pirotehnisko izstrādājumu izmantošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!