Foto: LETA

9. maijā laika posmā no pulksten 8 līdz 24 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt Uzvaras parka apkārtnē, kā arī Valsts policija pastiprināti uzraudzīs kārtību teritorijā, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domē.

No pulksten 8 līdz 24 transportlīdzekļiem būs liegts stāvēt un apstāties Bāriņu ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Eduarda Smiļģa ielai un Uzvaras bulvāra abās pusēs, kā arī posmā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai.

Vienlaikus Valsts policija nepieciešamības gadījumā regulēs, ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi, izņemot sabiedriskā transporta plūsmu, un nodrošinās ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību norādītajā laikā.

Tāpat Uzvaras parka teritorijā būs izvietoti brīdinoši uzraksti par pulcēšanās aizliegumu, kā arī parka tuvumā nebūs atļauta ielu tirdzniecība.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka šogad Uzvaras parkā nenotiks tradicionāli plaši apmeklētie Krievijā atzīmētās Uzvaras dienas svētki, apstiprināja biedrības "9.maijs.lv" valdes loceklis Vadims Baraņņiks.

Tā vietā pasākuma organizatori šogad iedzīvotājiem šajā dienā piedāvās tiešsaistē atcerēties aizvadīto gadu koncertus, kā arī tiešsaistes režīmā organizēs piemiņas brīdi, aģentūrai LETA pastāstīja Baraņņiks.

Sākot no pulksten 11, biedrība visas dienas garumā piedāvās tiešraidē sekot līdzi koncertu un pasākumu fragmentiem no aizvadīto gadu koncertiem, kā arī tiešsaistē tiks raidīti īpaši sagatavoti "muzikāli un poētiski apsveikumi no Latvijas un Krievijas teātra, kino un mūzikas zvaigznēm". Tiešraidi varēs vērot biedrības mājaslapā, kā arī "Facebook" un "YouTube" profilos.

Savukārt pulksten 22 biedrība karā kritušo upuru piemiņai aicina noturēt klusuma brīdi. Pēc klusuma brīža iedzīvotāji tiek aicināti dziedāt dziesmu "Uzvaras diena".

Vēstīts, ka 9. maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā. Rietumeiropā Otrā pasaules kara beigas tiek atzīmētas 8.maijā.

Biedrība "9.maijs.lv" šajā dienā ik gadu Uzvaras parkā Pārdaugavā rīko vairākus publiskus pasākumus, kurus apmeklē daudzi desmiti tūkstoši cilvēku. Tradicionāli tika rīkots "Uzvaras dienas" gājiens, organizēti dažādi koncerti, ziedu nolikšanas ceremonija, kā arī svētku uguņošana.

Pasākumi gan nereti izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!