Foto: LETA
9. maijs nav Krievijas vai padomju svētki, bet gan Latvijas svētki, savā uzrunā pirmdienas vakarā pasākumā Uzvaras parkā pauda Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Viņš izteica gandarījumu, ka šogad svētku apmeklētāju skaits sasniedzis 20 000, norādot, ka "svarīga ir saliedēta sabiedrība. Mums ir atšķirīgi viedokļi un vēsturiskā atmiņa, taču mums jābūt vienotiem nākotnē".

"Tikai tā mēs varam būt pārliecināti, ka mūsu bērni un mazbērni dzīvos laimīgā valstī," sacīja politiķis.

Viņš norādīja, ka vēlas, lai vectēvi un tēvi lepotos ar klātesošajiem un to darbiem.

Jau vēstīts, ka Ušakovs 9. maija pasākumus apmeklē, jo svin gan uzvaru pār nacismu, gan arī tie ir viņa ģimenes svētki. To žurnālistiem pēc ziedu nolikšanas pie Uzvaras pieminekļa dienas pirmajā pusē sacīja Rīgas mērs.

Vaicāts par vairāku deputātu izteikto aicinājumu viņam šogad nepiedalīties 9. maija pasākumos, Ušakovs sacīja, ka ir ieklausījies visu kolēģu deputātu viedokļos, pateicis viņiem paldies un tāpat atnācis, jo "viņiem ir tiesības uz savu viedokli, bet man - uz savējo".

"9. maijā esmu nācis pie Uzvaras pieminekļa gan kā students, gan kā pasniedzējs universitātē, gan esot Saeimas deputāts, gan strādājot par žurnālistu un turpināšu to darīt arī tagad - esot Rīgas mēra amatā," sacīja Ušakovs.

Runājot par pasākuma apmeklētāju skaitu šogad, Rīgas mērs portālam "Delfi" skaidroja, ka patlaban to esot mazāk nekā pērn, jo ir darba diena.

Lielāks cilvēku skaits gaidāms tieši darba dienas beigās.

"Citus iepriekšējos gadus 9. maijs iekrita brīvdienā, tāpēc apmeklētāju skaits bija vairāk izlīdzinājies visas dienas laikā, bet, tā kā šogad ir darba diena, tad visvairāk cilvēku būs vakarā," prognozēja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!