Foto: DELFI Aculiecinieks

Šogad Uzvaras dienas svinībās Rīgā uzstāsies serbu režisors un mūziķis Emirs Kusturica ar savu grupu, kurš izpildīšot svētkiem par godu radītu īpašu programmu, sociālajā vietnē "Facebook" paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Tāpat 9.maijā pie "Uzvaras pieminekļa" uzstāsies arī grupa pazīstamā krievu rokgrupa DDT. "Arī šī grupa īpaši tieši koncertam Rīgā, pie Atbrīvotāju pieminekļa, gatavo atsevišķu programmu," raksta Ušakovs, solot, ka būšot gan kara laika dziesmas, gan arī pašas grupas dziesmas.

Mērs uzsver, ka katru gadu 9.maija svētku pasākumi notiek tikai par "Latvijas līdzekļiem", un jau daudzus gadus "9may.lv" aktīvistiem izdodoties savākt prāvus līdzekļus. Savukārt atsevišķā kampaņā tiek vākti līdzekļi veterānu atbalstam.

Kā zināms, ik gadu plašās svinības pie pieminekļa "Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" 9.maijā notiek plašas svinības, kas daļā sabiedrības izraisa kritiku, jo diena, ko Padomju Savienības vara un tās armija svinēja kā kara beigas un "uzvaras dienu", Baltijas valstīm, tostarp Latvijai, nozīmēja okupācijas turpināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!