Foto: F64

Anonīmās vēstules, kurā pausti spridzināšanas draudi 9.maija pasākumu laikā, autors vēl tiek meklēts, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" atzina Drošības policijas (DP) Pretterorisma centra vadītājs Juris Leitietis.

Leitietis sacīja, ka šo personu šobrīd vēl meklē. DP mērķis ir panākt, lai vēstules autors neīsteno savus draudus, proti, nesarīko pašnāvniecisku aktu ar spridzināšanu. "Lai gan DP uztver šo vēstuli kā provokāciju, tomēr vienlaikus strādājam pastiprinātā režīmā, veicam gan operatīvo darbu, lai atklātu vēstules sūtītāju un viņa nodomus, gan arī preventīvo darbu, lai, ja persona plāno kaut ko darīt, mazinātu tai šādas darbības iespēju," raidījumā sacīja Leitietis.

To, vai drošības iestādes vēstules autoru jau ir identificējušas, DP neatklāja.

Runājot par pašu 9.maija pasākumu norisi, Leitietis sacīja, ka ir izvērtēti visi plusi un mīnusi, un secināts, ka "Krievu maršs" tomēr būtu jāaizliedz. "Uzskatām, ka šāda pasākuma aizliegšana būtu ļoti vēlama," sacīja Pretterorisma centra vadītājs.

Leitietis arī aicināja sabiedrību 9.maija pasākumu laikā nepakļauties provokācijām un, ja kāda rīcībā ir ziņas par iespējamām nekārtībām, zinot par tām. Pasākuma apmeklētājus DP aicina ļauties pārbaudēm, neierasties uz notikuma vietām ar lielām somām.

Jau vēstīts, ka vairāki Latvijas interneta ziņu portāli, plašsaziņas līdzekļu redakcijas, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) saņēmuši anonīmu vēstuli, kurā pausti draudi veikt pašnāvnieka spridzināšanas aktu, ja šā gada 9.maijā notiks pasākums pie Uzvaras pieminekļa.

DP ieteikusi Rīgas domei "Rodina" pasākumus aizliegt, jo to dalībnieku vidū var būt arī radikāli vai uz konfrontāciju izraisīšanu orientētas personas.

Tikmēr amatpersonas aicina pasākumos nepiedalīties. Ušakovs gan ir paziņojis, ka 9.maija pasākumos pie Uzvaras pieminekļa piedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!