9.Saeimas deputāte Skaidrīte Pilāte (ZZS), kura šajā Saeimā gan nav iekļuvusi, vēl atrazdamās deputātes amatā, pārsniegusi atļauto braukšanas ātrumu, kļuva zināms Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē.

Pārkāpums noticis 29.septembra vakarā, kad deputāte pa Rīgas-Daugavpils šoseju Koknesē, kur sākas apdzīvota vieta un atļautais ātrums ir 50 kilometri stundā, automašīnā "Mazda" traukusies ar ātrumu 76 kilometri stundā, tādejādi atļauto ātrumu pārsniedzot par 26 kilometriem stundā.

Satiksmes uzraudzības birojs vērsies Saeimā, lūdzot lemt par deputātes saukšanu pie administratīvās atbildības. Tomēr komisija konstatēja, ka šis jautājums Saeimai vairs nav jāskata, jo Pilāte zaudējusi deputāta statusu.

Kā liecinot komisijas rīcībā esošā informācija, Pilāte sodu par ātruma pārsniegšanu jau esot samaksājusi.

Kā ziņots, savā četru gadu darbības laikā 9.Saeima devusi piekrišanu 27 deputātu administratīvajai sodīšanai.

Vairāk nekā pusē gadījumu - 14 - administratīvās lietas bijušas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, no tiem deviņos gadījumos par ātruma pārsniegšanu.

11 gadījumos 9.Saeima atļāvusi deputātus sodīt par interešu konfliktu, vienā gadījumā - par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonu deklarācijā un vienā gadījumā - par Ādažu novada saistošo noteikumu pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!