Foto: LETA
Abi pagājušās nedēļas nogalē Afganistānā ievainotie Latvijas karavīri vēlas pēc iespējas ātrāk atgriezties dienestā starptautiskajā misijā, portālam "Delfi" pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā.

Karavīri sazinājušies ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadību un apliecinājuši gatavību turpināt dienestu Afganistānā. Viņi arī sazinājušies ar tuviniekiem.

Abu cietušo veselības stāvoklis ir stabils. Piektdien ievainotais karavīrs vēl turpina ārstēšanos Vācijā un par viņa veselības stāvokli ministrijai vēl nav galīgā mediķu slēdziena, bet zināms, ka tas ir stabils.

Afganistānā palikušais sestdien ievainotais karavīrs jau atgriezies savā dienesta vietā.

Ministrija atzīmē, ka abi cietušie ir pieredzējuši karavīri ar pietiekami augstām dienesta pakāpēm, taču plašākas ziņa par viņiem un viņu veselību nesniedz, norādot, ka tie ir aizsargājami personas dati.

Jau ziņots, ka sestdien aptuveni pulksten 14:30 pēc Latvijas laika Kunāras provincē Afganistānā nemiernieku uzbrukumā postenim vieglus ievainojumus guvis Latvijas kontingenta karavīrs. Savukārt piektdien aptuveni pulksten 10:15 pēc Latvijas laika Kunāras provincē patrulēšanas laikā ievainots cits Latvijas kontingenta karavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!