Foto: LETA

Abi Lāčplēša dienas vakarā Ogrē notikušie lāpu gājieni tika aizvadīti, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, un arī cilvēku skaits tajos būtiski nepārsniedza solīto, novēroja aģentūra LETA.

Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrības rīkotā lāpu gājiena priekšgalā ar karogu rokās devās domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) un divi vietējie mācītāji. Aptuveni 50 gājiena dalībniekiem uz sejām bija aizsargmaskas, kā arī starp cilvēkiem tika ievērota distance.

Gājiena pusceļā pie Ogres slimnīcas bija izveidota cilvēku un karogu "aleja", kurā bija sastājušies aptuveni 30 iedzīvotāji – katrā ielas pusē pa 15. Šie cilvēki gājienam gan nepievienojās.

Gājiens noslēdzās Brāļu kapos.

Savukārt otrā gājienā bija devušies aptuveni 20-30 cilvēki, un to organizēja Ogres basketbola klubs. Arī šīs akcijas dalībnieki ievēroja epidemioloģiskās drošības prasības.

Akcijas uzraudzīja pašvaldības policijas darbinieki. Abu lāpu gājienu dalībnieki nesastapās un vienā laikā nepulcējās Brāļu kāpos.

Kā novēroja LETA, kopumā Lāčplēša dienas vakarā Ogres ielās un skvēros ir daudz cilvēku, tiek dedzinātas sveces, kā arī uz domes ēkas fasādes demonstrēta dokumentālā īsfilma "1916. Ogre. Strēlnieki. Daugava".

Kā ziņots, sākotnēji Ogrē tradicionālo Lāčplēša dienas lāpu gājienu bija plānojusi rīkot pašvaldība, taču vēlāk tas tika atcelts saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības dēļ. Tomēr Lāčplēša dienas priekšvakarā gājienus pašvaldībā pieteica privāti.

Pašvaldība privātos gājienus atļāva ar nosacījumu, ka to dalībniekiem jāreģistrējas, jāievēro divu metru distance, jālieto sejas aizsargmaskas, kā arī nedrīkst pulcēt kopā vairāk par 50 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!