Foto: F64

Abi Latvijas Universitātes (LU) rektora amatam izvirzītie kandidāti - Indriķis Muižnieks un Juris Borzovs - ir ļoti spēcīgi, sacīja pašreizējais LU rektors Mārcis Auziņš.

Vienlaikus viņš atteicās nosaukt, kuru no abiem kandidātiem pats vēlētos redzēt LU vadītāja postenī.

"Nebūs korekti, ja es tagad nosaukšu kādu konkrētu vārdu. Vienlaikus droši varu teikt, ka jebkurā no abiem gadījumiem LU būs ieguvēja," sacīja LU rektors.

Pats Auziņš pēc tam, kad būs beigušās viņa LU rektora pilnvaras, plāno pasniegt studentiem fiziku un nodarboties ar pētniecību LU. "Droši varu pateikt, ka būšu profesors LU, un šāda iespēja mani ļoti apmierina," piebilda Auziņš.

Jau vēstīts, ka LU rektora amatam izvirzīti divi kandidāti – LU Datorikas fakultātes dekāns Borzovs un LU zinātņu prorektors Muižnieks.

Borzovu amatam izvirzīja Datorikas fakultāte, bet Muižnieku – Bioloģijas fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Ķīmiskās fizikas institūts, kā arī Kardioloģijas zinātniskais institūts.

Līdz 22.aprīlim rektora amata kandidātiem ir jāiesniedz programma, kurā aprakstīts viņa redzējums par LU tālāku attīstību. Vēlēšanu programmas tiks publicētas LU portālā. Rektora vēlēšanas notiks 4. jūnijā plkst.13. LU Lielajā aulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!