"Par partijas rindu graušanu" no Tautas partijas (TP) izslēgtais Dzintars Ābiķis uzņemts par Sabiedrības citai politikai" (SCP) biedru, apstiprināja Ābiķis.

Viņš atklāja, ka SCP uzskata, par saviem domubiedriem un viņam ir simpātiski tajā esošie jaunie, enerģiskie cilvēki. "Es piekritu jaunveidojamās apvienības "Vienotība" mērķiem un idejām. Tie ir tuvi arī man. Tādēļ piekritu iestāties SCP. Līdz ar to darbošos apvienībā "Vienotība"," norādīja Ābiķis.

SCP uzrunājusi deputātu un viņš piekritis tajā iestāties arī tādēļ, ka vienam darboties Saeimā bez politiskiem domubiedriem ir ļoti grūti.

Līdz ar Ābiķa pievienošanos, SCP Saeimā pārstāvēs trīs deputāti. Lai izveidotu frakciju, tajā jābūt vismaz pieciem deputātiem.

Jau ziņots, ka Ābiķis politikā darbojas no 1990.gada un ir balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu, bet pēc tam ticis ievēlēts visu sasaukumu Saeimās.

Ābiķis vairākkārt konfliktēja ar TP partijas vadību, dažādos politikas dienaskārtības jautājumos paužot atšķirīgu viedokli.

Kā ziņots, partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) veidotās apvienības "Vienotība" dibināšanas kongress notiks nākamā gada martā, kad par to būs lēmusi katras partijas biedru kopsapulce, informēja apvienības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!