Foto: F64
Piektdien darbu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amatā sāks līdzšinējais dienesta Rīgas reģiona pārvaldes vadītājs Oskars Āboliņš.

Jau vēstīts, ka valdība Āboliņu VUGD priekšnieka amatā iecēla 22.martā pēc iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) ieteikuma. Viņa savu izvēli pamatoja ar to, ka Āboliņam ir liela autoritāte VUGD, un dienesta laikā viņš spējis "uzkalpoties" no pašas apakšas līdz augšai.

Darbu dienestā Āboliņš sācis 1992.gadā kā VUGD Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas ugunsdzēsējs, savukārt Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā viņš ir kopš 2009.gada.

VUGD priekšnieks krēsls atbrīvojās pēc tam, kad par došanos pensijā paziņoja ilggadīgais dienesta vadītājs ģenerālis Ainars Pencis. Viņš nolēma doties pensijā pēc asas ministres kritikas par skarbiem komentāriem saistībā ar tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā.

Tomēr pēc Mūrnieces lūguma viņš vēl līdz 1. aprīlim turpināja darbu, lai vadītu VUGD iespējamo pavasara plūdu laikā, kuri gan tā arī nav sākušies.

Ministre vērtēja piecus iespējamos VUGD šefa amata kandidātus – Āboliņu, VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieku Kristapu Eklonu, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktoru Normundu Plēgermani, kā arī VUGD priekšnieka vietniekus Māri Ziemeli un Intaru Zitānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!