Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un partijas “Vienotība” līdere aicina Saeimā pārstāvētās politiskās partijas sēru nedēļā konsultācijas par jaunas valdības veidošanu neuzsākt, bet atlikt tās līdz nākamajai nedēļai, portāls “Delfi” uzzināja partijā.

Ir nepieļaujami, ka partijas laikā, kad valsti skārusi milzīga traģēdija, simtiem cilvēku sēro un atvadās no saviem tuviniekiem, saskata iespēju būvēt savu politisko kapitālu, domājot par nākamajām Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, lai celtu savu popularitāti ar ieguvumiem publiskajā telpā, norāda Āboltiņa.

"Vienotības" valde un partiju pārstāvošie ministri ir vienoti ar premjeru un atbalsta viņa lēmumu pēc traģēdijas Zolitūdē uzņemties par to politisku atbildību.

Tāpat partijas valde norāda, ka šībrīža valdība turpinās risināt gan jautājumus, kas saistīti ar iesākto izmeklēšanu, gan upuru tuviniekiem un cietušajiem paredzēto kompensāciju piešķiršanu.

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis trešdien paziņoja, ka atkāpjas no amata, savu rīcību skaidrodams ar atbildības uzņemšanos par Zolitūdes traģēdiju, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki. 

Dombrovskim kā vienīgajam atjaunotās Latvijas vēsturē bija izdevies saglabāt premjera posteni trīs valdībās pēc kārtas, vairāku Saeimas sasaukumu laikā.

Dombrovska pirmo valdību apstiprināja 2009.gada 12.martā, otro - 2010.gada rudenī, bet trešo viņa vadīto Ministru kabinetu Saeima apstiprināja 2011.gada 25.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!