Foto: LETA

12.Saeimas deputātiem Dzintaram Zaķim un Veiko Spolītim, kuri tajā ievēlēti no "Vienotības" saraksta, izteikts aicinājums nolikt deputāta mandātu, intervijā aģentūrai BNS sacīja koalīcijā esošās partijas "Vienotība" vadītāja Solvita Āboltiņa.

Vienlaikus viņa atzina, ka "likumos nav nekāda mehānisma kā to ietekmēt".

"Es gan Veiko Spolīti, gan Dzintaru Zaķi esmu kā partijas vadītāja, gan vienkārši kā cilvēks aicinājusi izstāties no šīs Saeimas sastāva. Veiko Spolītis ir izstājies no partijas, bet ir palicis „Vienotības” frakcijā, jo no tās ir ievēlēts. Dzintars Zaķis, acīmredzot, sagaidīs tiesas procesa beigas un tad redzēsim," sacīja Āboltiņa.

Tāpat viņa pauda, ka novērtē tos citu partiju deputātus, kuri savulaik izšķīrušies par mandāta nolikšanu.

"Visu cieņu deputātam Andrim Vilkam, kurš pēc atrašanās publiskā vietā dzērumā savu atbildību saprata un mandātu nolika. Es ar cieņu izturos arī pret Kārli Krēsliņu, kurš iepriekšējā Saeimā nolika mandātu pat ne pēc sava pārkāpuma, bet vienkārši, lai neļautu mest nekādu aizdomu ēnu uz viņu un parlamentu," tā "Vienotības" vadītāja.

Jau ziņots, ka Spolītis, kurš pieķerts pie automašīnas stūres alkohola reibumā, apturējis darbību "Vienotībā". Tas gan nenozīmē, ka viņš pārtrauc darbu parlamentā, jo vietu "Vienotības" frakcijā viņš saglabās un piedalīsies tās sēdēs.

Tāpat ziņots, ka Drošības policija saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās savulaik sākusi septiņus kriminālprocesus. Vienu no tiem - pēc "Vienotības" vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesnieguma par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē par labu Zaķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!