Foto: LETA
Pašreizējais ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība") nebūs nākamajā valdībā un jāmaina noteikti būtu vēl vairāki ministri.

Šādu pārliecību Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.panta preses klubs" pauda premjera Valda Dombrovska pārstāvētās apvienības "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

"Veidojot jaunu valdību, noteikti ir jābut jaunām sejām," uzsvēra "Vienotības" līdere, atzīstot, ka nepareizi bijuši paši principi, pēc kādiem pašreizējā valdībā ministri izvēlēti.

"Tas pamatjautājums, ir droši vien uzdodams Dombrovskim kā valdības vadītājam, bet man ir šis uzskats, ka tā ir viena no ļoti lielām kļūdām, kādā veidā tika izvēlēti ministri, un atsevišķu ministru kandidatūras, protams, būtu pārvērtējamas," norādīja politiķe, piebilstot, ka patlaban "ne vienā vienā sfērā" viss nekustās tik ātri, cik gribētos.

"Tai valdībai, kas tiks veidota, ja tā būs Dombrovska valdība arī pēc vēlēšanām, viņai ir jādod jauns impulss, un jauns impulss var būt tikai ar jauniem ministriem," viņa uzsvēra.

Konkrētus ministrus, kurus vajadzētu nomainīt, Āboltiņa gan neminēja, vien uzsverot, ka pašreizējais ekonomikas ministrs Kampars līdzšinējo amatu vairs neieņems.

"Kampara nebūs jaunajā valdībā," uzsvēra "Vienotības" līdere.

Tāpat viņa minēja, ka lielas problēmas ir arī, piemēram, izglītības un sociālajā sfērā, kur svarīgi ir nevis uzskaitīt, ko nedarīs, bet gan - kas ir jādara, lai reformas realizētu. Turklāt šīs reformas jau ir izstrādātas, tikai nepieciešams pirmasi solis, lai tās realizētu.

Tāpat "Vienotības" līdere pastāstīja, ka ceturtdien viņas pārstāvētajā apvienībā ietilpstošo partiju pārstāvji jau sanākuši kopā, lai pārrunātu, kā "Vienotības" komandu "restartēt", kas gan nenozīmējot pašattīrīšanos, bet gan jaunu cilvēku piesaisti, un turpmāk veicamos uzdevumus.

Viņa arī pauda pārliecību, ka Dombrovskim joprojām ir liela sabiedrības uzticība un viņš kā veiksmes stāsts tiekot minēts arī Eiropas Savienībā. Tapēc, visticamāk, ja nepievienosies kāds jauns cilvēks ar labām spējām un redzējumu ekonomikā, Dombrovskis paliks "Vienotības" premjera amatam kandidāts arī paredzamajās ārkārtas vēlēšanās.

Pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, kurš savus turpmākos plānus politikā joprojām nav atklājis, "Vienotība" jebkurā gadījumā neuztveršot kā konkurentu, bet gan sabiedroto, jo platforma, ar kuru nāk Zatlers, pat, ja viņš izveidos savu politisko spēku, ir tā pati, kas "Vienotībai", klāstīja apvienības līdere.

Turpretī, vaicāta par iespējamām "lokomotīvēm" "Vienotībā", ja Zatlers nepiekritīs pievienoties apvienības biedru rindām, Āboltiņa pauda pārliecību, ka cilvēku netrūkšot, šim godam minot gan pašreizējo ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski un bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju, gan pašreizējo Saeimas deputātu Alekseju Loskutovs, kultūras ministri Sarmīti Ēlerti un finanšu ministru Andri Vilks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!