Foto: F64

Politiķiem ir jāapzinās sava atbildība un jāspēj vienoties par lielām lietām, bet runas par krēslu dalīšanu ir daudz sliktākas nekā deputāta Dzintara Zaķa ("Vienotība") gadījums, intervijā aģentūrai BNS teica "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa, atbildot uz jautājumu par iespējamību pašvaldību vēlēšanās Rīgā tomēr startēt kopā ar Reformu partiju.

"Tas ir jautājums – vai politiķi apzinās savu atbildību, vai viņi spēj par kaut ko vienoties. Krēsliņu un vietiņu dalīšana ir daudz sliktāka nekā Zaķa gadījums. Tas ir daudz, daudz sliktāk un daudz kaitīgāk politiskajam procesam," sacīja Āboltiņa.

Ja arī neizdosies vienoties par kopīgu deputātu kandidātu sarakstu Rīgā, Āboltiņa uzskata, ka ir būtiski, lai partijas viena otru neapkarotu.

"Vienalga, kāda ir šī vienotība, ja neizdevās vienā sarakstā, tad vismaz var būt komanda ar dažādiem sarakstiem, kurai katram ir kāda nianse, viena vairāk orientēta uz ekonomiku, vēl viena vairāk uz nacionāliem jautājumiem," minēja Āboltiņa.

Viņa atsaucās uz pagājušajām vēlēšanām Rīgā, kad 19% balsu "sašķeltas politikas dēļ tika vienkārši pazaudētas", ko saņēma partijas, kas nepārvarēja piecu procentu barjeru.

Iepriekš portāls "pietiek.com" vēstīja, ka "Vienotība" Rīgas sarakstā Reformu partijai piedāvājusi proporciju 1:3. Reformu partija komentēja, ka vēlas līdzvērtīgu partnerību. Reformu partija janvārī atkal spriedīs par pašvaldību vēlēšanām Rīgā.

Savukārt plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja informācija, ka "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Zaķis, iespējams, vēloties izvairīties no lielāku nodokļu samaksas, iegādājies auto uz uzņēmuma vārda. Pēc tam viņš situāciju laboja, un deputāti nolēma, ka viņš var palikt "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja amatā. Zaķim tika piemērots sods par tautas kalpa Ētikas kodeksa pārkāpumu – nolasīts brīdinājums no Saeimas tribīnes un tas publicēts arī "Latvijas Vēstnesī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!