Foto: LETA

Partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa piektdien intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) pauda, ka kritika, kas viņai veltīta par izteikumiem Krievijas TV kanālam par Latvijā tapušo filmu "Ģenerālplāns", ir izrauta no konteksta.

Āboltiņa atgādina, ka Krievijas televīzijas raidījums, kura nosaukums ir "Informatīvais karš pret Krieviju", intervijas fragmentus izmantoja par labu savai pozīcijai.

Vēstīts, ka Āboltiņa intervijā Krievijas televīzijai "Rossija 1" paudusi, ka krievvalodīgie žurnālisti dažkārt uzdod jautājumos, lai uzzinātu arī intervējamā viedokli, bet latviešu valodas plašsaziņas līdzekļi atnāk jau ar skaidru savu pozīciju, kā arī pārmeta filmas "Ģenerālplāns" veidotājiem, ka filmā redzams tikai vienas puses viedoklis.

"Tas ir absolūts piemērs tam, kā strādā Krievijas mediji. Tam par ko bija filma "Ģenerālplāns" bija tieši par to, kādā veidā Krievijas mediji mēģinot salikt un samontēt mēģina ietekmēt cilvēku domas un prātus. Šis ir spilgts piemērs tam," LTV sacīja Āboltiņa.

"Man gan jāsaka – mana kļūda vislielākā ir tā, ka tajā dienā bija ļoti daudz žurnālistu un lielākoties krieviski runājoši, un neviens no viņiem nestādījās priekšā, un drošvien es būtu izvērtējusi, ko vispār teikt, zinot, no kurienes ir tie žurnālisti," raidījumam skaidroja Āboltiņa.

Kā ziņots, vairāki mikroblogošanas vietnes "twitter.com" lietotāji politiķes izteikumus uzskata par neapdomīgiem un viņas amatam neatbilstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!