Partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa nevēlas kļūt par nākamo satiksmes ministri pēc premjerministres Laimdotas Straujumas līdzšinējā nozares ministra Anrija Matīsa demisijas pieprasījuma, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja pati Āboltiņa.

Viņa noraidīja "visas spekulācijas par iespējamām rokādēm". "Lai pasakas stāsta bērniem. Neredzu iemeslu, kāpēc man būtu jāieņem jebkurš brīvs amats valdībā," intervijā raidījumam savu nostāju pauda Āboltiņa, norādot, ka līdzīgas "baumas" bijušas arī par aizsardzības ministra amata ieņemšanu pēc tam, kad tā brīža nozares ministrs Raimonds Vējonis tika ievēlēts par Valsts prezidentu.

Āboltiņa sacīja, ka viņa neatbilstu satiksmes ministra amatam. "Manas kompetences un zināšanas neatbilst satiksmes ministra amatam. Es saprotu, ka ministriju vada politiski, tomēr ir jābūt zināšanām par nozari," situāciju skaidroja "Vienotības" līdere.

Tāpat viņa norādīja, ka Straujuma ceturtdien partijas "Vienotība" Saeimas frakcijai skaidros Matīsa demisijas pieprasījuma iemeslus. Abu pušu tikšanās notiks pulksten .

Patlaban partijai esot vairāki iespējamie satiksmes ministra amata kandidāti, atzina Āboltiņa. Taču jauno ministru varētu virzīt tikai pēc nākamā gada valsts budžeta galīgās apstiprināšanas Saeimā.

Jau vēstīts, ka trešdien, 4. novembrī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieprasīja satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju saistībā ar situāciju nacionālajā aviokompānijā "airBaltic". Straujuma norādīja, ka ministrs būtu jāatlaiž no amata, jo Matīsa ministrijas vadīšanas laikā nav veikta pietiekama startēģiskās virzības uzraudzība.

Pēc demisijas pieprasījuma Matīss žurnālistiem atzinis, ka pats negrasās demisionēt un gaidīs Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas rīkojumu.

Matīss žurnālistiem trešdien sacīja, ka no rīta Straujuma informējusi, ka prasīs viņa demisiju. Saruna esot ilgusi apmēram pusminūti - kafijas pauzes laikā, un ministru Straujumas rīcība pārsteigusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!