Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāja un Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa trešdien sarunā ar žurnālistiem noliedza savu saistību ar politiskā spiediena izdarīšanu pret laikrakstu "Latvijas Avīze".

"Nē, protams, ka nē," uz jautājumu, vai viņa zvanījusi "Lauku Avīzes" padomes priekšsēdētājam Olafam Berķim saistībā ar "Latvijas Avīzes" redakcijas padomes priekšsēdētāja Voldemāra Krustiņa publikācijām par Valsts prezidenta amata kandidātiem, atbildēja Āboltiņa.

Sākotnēji viņa apgalvoja, ka neatceras, kad pēdējoreiz runājusi ar Berķi. "Es nefiksēju datumu," viņa teica. Uz žurnālistu papildjautājumiem Āboltiņa atbildēja izvairīgi un ar pauzēm.

"Es neesmu sazinājusies ne ar vienu no "Latvijas Avīzes", un pēdējā intervija man ir bijusi pagājušā gada septembrī. Pēdējo, ko es no "Latvijas Avīzes" pārstāvjiem esmu satikusi ir Egils Līcītis, un tas bija Dzintaru koncertzālē," apgalvoja politiķe.

Āboltiņa neatbildēja uz vairākkārtējiem jautājumiem, kādēļ viņa neatminas, kad notikusi pēdējā saruna ar Berķi, bet zina nosaukt laiku, kad satikti citi cilvēki.

Pēc "Vienotības" līderes domām, no mediju puses nemitīgi izskanot apvainojumi par viņas tuvību ar Ventspils mēra un Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un tamlīdzīgi.

"Izskan apgalvojumi, ko tik es visu šajā valstī neietekmēju. Ir kaut kāds samērs un saprāts tam, cik viens cilvēks var ietekmēt," viņa sacīja.

Tomēr, atkal uzdodot jautājumu, kad viņa pēdējoreiz runājusi ar Berķi, Āboltiņa atbildēja, ka tas esot bijis pagājušajā mēnesī. Saruna esot bijusi par basketbolu un hokeja spēli. "Viņš zvanīja man," apgalvoja politiķe.

Jau ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) informēja, ka Valsts prezidenta vēlēšanas Latvijā ir aptumšojis sen nepieredzēts apdraudējums vārda brīvības un žurnālistikas pamatprincipiem.

Viņa apgalvo, ka spiediens tiek vērsts pret "Latvijas Avīzes" izveidotāju Voldemāru Krustiņu. Izskanējis, ka tas ir noticis saistībā ar laikraksta publikācijām saistībā ar drīzumā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. "To apstiprina arī mana rīcībā esošā informācija," piebilst Mūrniece.

Valsts prezidenta vēlēšanas gaidāmas 3.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!