Foto: F64
Ministriju parlamentārajiem sekretāriem vajadzētu cītīgi strādāt un arī paust politisko viedokli atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība"), kura iepriekšējās Saeimas laikā mudināja likvidēt parlamentāro sekretāru amatus.

"Būtu labi, ja tiktu sekots, kā strādā parlamentārie sekretāri - vai tas ir tikai formāls amats, vai arī viņš tiešām ir otrā persona ministrijā," sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka Saeimā pavadīto astoņu gadu laikā viņa redzējusi dažādus gadījumus.

Āboltiņa uzsvēra, ka parlamentārajiem sekretāriem būtu jāpauž politiskais viedoklis, jo diskusijas ar ministriju ierēdņiem esot neauglīgas, ja nav politiskā viedokļa.

Iepriekš partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvju vadītajās ministrijās taupības nolūkā parlamentāro sekretāru nebija. Āboltiņa tolaik kritizēja līdzšinējo parlamentāro sekretāru darbu kopumā, norādot, ka redzams, ka parlamentārie sekretāri nenāk uz Saeimu aizstāvēt politikas un likumdošanas iniciatīvas, bet to dara ministriju ierēdņi.

Tomēr tagad pēc jaunās valdības izveides parlamentārie sekretāri būs visās ministrijās, arī JL pārstāvju vadītajās, un to atalgojums ir 1336 lati pirms nodokļu nomaksas.

Par vairākiem parlamentārajiem sekretāriem kļuvuši Saeimas deputāti. Ja šos amatus ieņem vienlaikus, tad ir jāizvēlas, par kuru tiek saņemta alga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!