Foto: EPA/LETA

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis tomēr nepievienosies premjera pārstāvētajai partijai "Vienotība", lai no tās saraksta kandidētu nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, žurnālistiem pastāstīja "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Gatis Truksnis vēlējās iestāties "Vienotībā" jau vasarā. Ar viņu, protams, notika sarunas.. Patlaban mēs redzam, ka šim jautājumam ir pielikts punkts un Truksnis neiestāsies "Vienotībā". Un tātad Raimonds Munkevics varēs turpināt faktiski vadīt Jūrmalas domi, jo nekādu šķēršļu viņam vairs nebūs," sacīja Āboltiņa.

Āboltiņa atzina, ka sarunas ar Truksni risinājušās kopš vasaras, taču viņa padomnieki joprojām ir bijušie mēri Raimonds Munkevics un Juris Hlevickis, kuri iesaistīti korupcijas skandālos, tādēļ arī vairāk netiek apspriesta ideja par Trukšņa pievienošanos "Vienotībai".

"Mums tiešām ir ļoti žēl. Jūrmalas iedzīvotāji Trukšņa praktiskās darbības vērtē ļoti pozitīvi. Tas, ka ir šādi padomnieki un nav notikusi izvēle par labu tam, lai turpinātu darboties kopā ar "Vienotības" ievēlētiem deputātiem, kuri atrodas opozīcijā, visticamāk, ir izšķirošs tam, lai mēs šo jautājumu uzskatītu par izsmeltu," sacīja Āboltiņa.

Truksnis esot vērsies pie "Vienotības" pēc Āboltiņas uzrunas partijas domes kongresā, kur viņa norādīja, ka ir ļoti svarīgi "Vienotībai" piesaistīt tos cilvēkus, kuri jau reāli darbojas politikā, bet kuriem nav politiskās piederības.

Iepriekšējās Jūrmalas domes vēlēšanās 2009.gadā Truksnis startēja no bijušā politiķa Aināra Šlesera Latvijas Pirmās partijas, kura pašlaik ir likvidēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!