Foto: LETA

Saeimas un premjera partijas ”Vienotība” priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 2. septembrī publicētā intervijā ”Latvijas Avīzei” izvairījusies atklāt, vai nākamgad plāno kandidēt uz vietu Eiropas Komisijā.

Lūgta atbildēt par "amatu Eiropā", parlamenta spīkere sacījusi: "Esmu radusi darbus darīt dienas kārtības secībā. Tagad kalendārā atšķirta budžeta pieņemšanas lapa, "Vienotības" kongress rudenī, Eiroparlamenta un nacionālās vēlēšanas nākamgad. Uz eirokomisāra amatu no Latvijas izvirzītajam jāapzinās, cik liela atbildība tā būs."

Arī vaicāta par pašreizējā Eiropas Komisijas locekļa Andra Piebalga turpmāko karjeru un to, vai "Vienotībai" ir padomā kāds amats Piebalgam, Āboltiņa norādījusi, ka nav apspriedusi ar pašreizējo eirokomisāru viņa nākotnes plānus.

"Esmu dzirdējusi, ka viņš nolūkojis darbu citā institūcijā - ne Latvijā. Ja eirokomisārs atgrieztos, ja gribētu darboties "Vienotības" sastāvā - valstij vajadzīgi zinoši, varoši cilvēki, un Piebalgs atbilst šīm kompetencēm'," saka Āboltiņa.

"Delfi" jau ziņoja, ka pašreizējais Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (V) tiek uzskatīts par visai reālu kandidātu uz līdzšinējā Eiropas Komisijas vadītāja Žozē Manuela Barrozu pēcteča vietu.

Viņš pats gan nesen jau atkārtoti pieļāvis, ka Latvijas kandidāte uz vietu jaunajā Eiropas Komisijas sastāvā varētu būt Āboltiņa. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!