Foto: LETA
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien uzrunā Latvijas Pašvaldību savienības kongresā salīdzināja valsti ar varenu ozolu, kurā Saeima ir ozola stumbrs, kas sargā Satversmē iesakņotās vērtības un likumu garu, bet sazarotā lapotne sastāv no ministrijām, Latvijā strādājošiem uzņēmumiem, kas nodrošina budžeta zīļu ražu.

"Savukārt pašvaldības ir ozola saknes, ar kurām šī valsts turas pie zemes, gūstot tās spēku un stabilitāti," raksturojot pašvaldību lomu valstī, sacīja Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka tikai ciešā sadarbībā ar pašvaldībām var panākt valsts turpmāko attīstību. "Patlaban, kad iezīmējas pārēja no stabilitātes politikas uz attīstību, politiķiem ir svarīgi piedāvāt valsts attīstības vīziju. Pašvaldībām ir jābūt valdības un parlamenta aktīvākajiem sadarbības partneriem, kas stimulē un virza mūsu valsti uz pārmaiņām un attīstību. Tikai strādājot kopā, mēs varam panākt rezultātus un veidot Latvijas nākotni. Man gribētos, lai mēs ne tikai svētku runās, bet arī ikdienas darbā atcerētos, cik cieši esam saistīti un cik lielā mērā mūsu panākumi ir atkarīgi no kopīgas sapratnes par kopīgajiem Latvijas mērķiem," norādīja Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijas valsti būvē katrs no mums, bet pašvaldības kā vietējās varas struktūras atrodas vistuvāk tautai, nodrošinot un stimulējot sabiedrību aktīvāk iesaistīties politiskajos procesos. "Mūsu valsts – Latvija – nav tikai sarkanbaltsarkanais karogs, Brīvības piemineklis, politiķi un valdība. Latvija – tie esam mēs paši, visi Latvijas iedzīvotāji kopā: mūsu bērni, mazbērni un mūsu vecāki. Tāpēc, lai spētu panākt redzamas pārmaiņas mūsu valstī un stabili nostātos uz attīstības ceļa, mums jāsāk ar sevis, savas attieksmes un savas apkārtnes mainīšanu. Mums pašiem ir jāuzņemas iniciatīva, lai mainītu situāciju savā pilsētā, novadā un valstī. Sāksim rītdienu ar mazām, bet ikdienā tik svarīgām lietām – un visi kopā mēs paveiksim lielus darbus mūsu Latvijā!" pauda Āboltiņa.

Viņa pateicās Latvijas Pašvaldību savienībai par līdzšinējo sadarbību un atbalstu šā gada budžeta izstrādes un pieņemšanas laikā. Viņa atzina, ka pašvaldības ir stabils un uzticams sadarbības partneris parlamenta ikdienas darbā, un aicināja arī turpmāk pašvaldību pārstāvjus aktīvi iesaistīties parlamentārajās debatēs par stratēģiskajiem valsts attīstības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!