Foto: LETA

Partijas “Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa nav domājusi ne par aizsardzības, ne iekšlietu vai citu ministra amatu.

To viņa sestdien apliecināja partijas "Vienotība" kongresā, uzrunājot partijas biedrus.

"Neesmu domājusi un nedomāju ne par aizsardzības, ne iekšlietu, ne tieslietu, ārlietu vai satiksmes ministra amatiem," teica Āboltiņa.

Āboltiņa stāstus par viņas ambīcijām ieņemt dažādus posteņus nodēvēja par mītu, uzsverot: "Man ir ambīcijas. Ambīcijas dzīvot Latvijā, kalpot Latvijai un katru dienu pierādīt, ka Latvija ir valsts, kurā ir vērts dzīvot".

Pēc Āboltiņas teiktā, neatkarīgi no tā, kādu amatu viņa ieņems, viņa kalpos valstij.

Pašlaik "Vienotība" ir ierauta bezatbildības, baumu, nenovīdības un intrigu lavīnā, un, lasot ziņu virsrakstus, rodas iespaids, ka partijas dienaskārtībā ir tikai iekšējie strīdi un amatu dalīšana, klāstīja partijas vadītāja.

Tāpat Āboltiņa norādīja, ka partijas vadītāja uzdevums ir vērtēt valdības darbu un viņas kritikas un priekšlikumu mērķis nav kādu nomelnot vai apvainot.

"Vēlos panākt no mūsu komandas mērķtiecīgu darbu, nevis runas vai darbības imitāciju," viņa teica, piebilstot – glaimi un konkurentu pienesti meli nekad nav palīdzējuši risināt sasāpējušas problēmas.

Ja "Vienotība" arī turpmāk vēlas būt premjera partija, tad valdības vārdiem jāsakrīt ar darbiem. "Valdības vadītājam jādod skaidri uzdevumi saviem ministriem, neskatoties uz viņu politisko piederību," uzsvēra Āboltiņa.

"Vienotības" kongresā Salaspilī sestdien piedalās 263 delegāti. Kopumā partijā ir 2448 biedri.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tiek runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Tomēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma jau iepriekš norādīja, ka neplāno partijas kongresā paziņot par demisiju.

Tāpat ziņots, ka nākamnedēļ Straujumai viņas pārstāvētā partija "Vienotība" varētu izteikt neuzticību, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!