Foto: LETA
Vienotībai jāsper solis nākamajā līmenī - no krīzes pārvarēšanas partijas jākļūst par stabilitātes, izaugsmes un attīstības partiju, svētdien, uzrunājot "Jaunā laika" (JL) biedrus partijas kopsapulcē uzsvēra JL priekšsēdētāja, politisko partiju apvienības Vienotība priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Vienotībai kā vienotas partijas dibināšana ir zīme un apliecinājums tam, ka mēs turpinām savu politisko izaugsmi, veidojot jaunu, spēcīgu un plašus politiskos spēkus iekļaujošu partiju - tādu partiju, kurai būs pa spēkam celt Latvijas ražošanu, attīstīt rūpniecību, gādāt par auglīgu ekonomisko vidi konkurētspējīgai un radošai uzņēmējdarbībai," pauda Āboltiņa.

Āboltiņa uzsvēra, ka pateicoties kopējam noskaņojumam sabiedrībā, "mēs varam drosmīgāk un veiksmīgāk risināt ne tikai virzību uz godīgāku un atklātāku politiku, bet arī turpināt uzsākto efektīvākai valsts pārvaldīšanai – Latvijas izaugsmei".

"Tik plašu politisku pārmaiņu panākšanai, kādām mēs bijām pulcējušies 2002.gadā, ir nepieciešams ikviena atbalsts, ir nepieciešams prast strādāt un kopdarboties, ir nepieciešams radīt un nosargāt daudzu un arī dažādu politisko spēku vienotību. Vienotībai, kas taps, apvienojoties trim partijām vienā, es gribētu redzēt piepildījumu mūsu ideāliem un pierādījumu tam, ka jaunais laiks ir atnācis," pauda Āboltiņa.

"Idejas, kas pirms desmit gadiem šķita jaunas un negaidītas, ir kļuvušas pašsaprotamas un neapstrīdamas lielā daļā sabiedrības," norādīja Āboltiņa. "Arī mērķi, uz kuru sasniegšanu mēs virzījāmies lēnām un soli pa solim, šobrīd ir kļuvuši tuvāki," pauda Āboltiņa, norādot, ka "dažu mēnešu laikā mēs esam spējuši panākt tādu likumdošanas iniciatīvu veiksmīgu pieņemšanu, uz kādām vēl šajā Saeimas sastāvā nebijām cerējuši – samazinot naudas ietekmi uz politiku, panākot lielāku atklātību ārzonu patieso īpašnieku jautājumā, dodot plašākās iespējas sabiedrībai iesaistīties un ietekmēt politiskos procesus, panākot veselīgas izmaiņas KNAB vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!