Foto: LETA
Vēlēšanu kampaņā pirms šoruden notiekošajām 12. Saeimas vēlēšanām "Vienotības" kandidāte Ministru prezidenta amatam, visticamāk, būs pašreizējā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tā esot daļa no partijas vienošanās, kas panākta, lemjot par trešdien amatā apstiprinātās Laimdotas Straujumas izvirzīšanu Ministru prezidenta amatam, portālam "Delfi" zināja teikt kāds labi informēts "Vienotības" biedrs.

Līdz ilggadējā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) demisijai Āboltiņa, kura iepriekš nereti minēta kā potenciālā nākamā Eiropas Komisijas komisāre no Latvijas,  savus politiskās nākotnes plānus vairāk saistījusi ar karjeru Briselē.

Pēc Dombrovska demisijas kļuvis skaidrs, ka tieši viņš ir reālākais kandidāts uz iekārojamo eirokomisāra amatu un varētu pretendēt uz labāku "portfeli" nekā Āboltiņa, tādēļ Saeimas spīkere nolēmusi vairāk pievērsies iekšpolitikai un sevis vadītās partijas "Vienotība" nākotnei. Savukārt no Valsts prezidenta Andra Bērziņa piedāvājuma uzņemties premjera lomu jau pēc Dombrovska demisijas, Āboltiņa esot atteikusies tādēļ, ka pagaidām nevēlas atstāt Saeimas spīkera krēslu.

Arī uzstājoties pagājušajā sestdienā notikušajā "Vienotības" kongresā, Āboltiņa uzsvēra, ka neplāno nedz kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, nedz arī pretendēt uz vietu Eiropas Komisijā.

Āboltiņas izredzes kļūt par "Vienotības" kandidāti uz premjera amatu un, iespējams, arī saņemt nomināciju pēc 12. Saeimas vēlēšanām gan varot sašķobīties, ja Straujuma sevi spoži parādīs valdības vadītājas ampluā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!