Partijas "Vienotība" sarkanā līnija sarunās par nākamo valdību būs Tieslietu ministrijas (TM) vadība, ceturtdien pēc "Vienotības" valdes un frakcijas kopsēdes žurnālistiem sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

"Šis ir viens no svarīgiem uzstādījumiem, šajā situācijā mēs to gribētu pieskaitīt pie sarkanajām līnijām," teica Āboltiņa.

Taujāta par iespējamajiem tieslietu ministra amata kandidātiem, politiķe norādīja, ka pagaidām partija par to nav lēmusi, tomēr viņa tā nebūšot.

"Mums partijā ir tiešām liels skaits cilvēku ar juridisko izglītību. Varu apliecināt vēlreiz - Āboltiņa nepretendēs uz šo amatu," viņa pauda.

Āboltiņa apstiprināja, ka finanšu ministram Jānim Reiram Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāte Aija Barča ir piedāvājusi labklājības ministra amatu nākamajā valdībā, tomēr viņš no šāda piedāvājuma atteicies.

Partijas valdes un Saeimas frakcijas priekšsēdētāja atklāja, ka "Vienotība" ceturtdien runājusi par nākamās valdības svarīgākajiem darbiem, lai sagatavotos sarunai ar premjera amata kandidātu. "Vienotības" ieskatā, nozīmīgākie darbi jaunajai valdībai būs reformas veselības, izglītības un zinātnes, reģionālajā un nodokļu jomā, kā arī jautājumi, kas saistīti ar tiesiskumu.

Tāpat politiskais spēks sagaida no ZZS premjera amata kandidāta, lai tiktu nodrošināts darbs pie Latvijas iestāšanās OECD un gāzes tirgus liberalizācijas.

Āboltiņa informēja, ka "Vienotība" apspriedusi arī ZZS piedāvāto ministriju sadali starp koalīcijas partneriem, tomēr norādīja, ka pie šī jautājuma partija atgriezīsies pirmdien.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Māri Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

"Vienotība" vēl nav pieņēmusi lēmumu par to, vai strādās Kučinska valdībā. Pirmās oficiālās sarunas ar Kučinski "Vienotībai" plānotas pirmdien.

Laimdota Straujuma ("Vienotība") par demisijas paziņoja pērn 7.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!