Foto: LETA
Pēc biedrības "Dzimtā valoda" līdera Vladimira Lindermana pieteikuma Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa beidzot ierosinājusi civillietu pret Saeimas spīkeri Solvitu Āboltiņu ("Vienotība") par iespējamo Lindermana goda un cieņas aizskārumu.

Marta sākumā tiesa bez virzības atstāja Lindermana pieteikumu, jo viņš nebija norādījis Āboltiņas adresi un līdz galam nebija samaksājis ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus.

Tiesā teica, ka pašlaik trūkumi ir novērsti, lieta ir ierosināta un tagad Āboltiņai būs tiesai jāsniedz paskaidrojumi par saviem izteikumiem.

Pēc paskaidrojumu saņemšanas tiesa noteiks pirmās tiesas sēdes datumu.

Iepriekš paziņojumā medijiem Lindermans norādīja, ka tiesā vērsies, lai apturētu apmelojumus, kas vērsti pret biedrības "Dzimtā valoda" līderiem.

Pieteikums vērsts pret parlamenta spīkeri Solvitu Āboltiņu un laikrakstu "Latvijas Avīze", no katra tiek prasīta morālā kompensācija piecu tūkstošu latu apmērā.

Iesniedzējs klāsta, ka intervijā laikrakstam Āboltiņa norādījusi uz viņa iepriekšējo darbību, "no kuras spilgtākais moments ir aicinājums gāzt valsts varu", taču Lindermans uzsver, ka tiesa viņu šajās apsūdzībās ir attaisnojusi un tādējādi viņš ir apmelots.

"Nākamā rindas kārtībā ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Juristi jau gatavo prasību pret viņu," iepriekš pavēstījis Lindermans.

Pēc šīs biedrības iniciatīvas Latvijā 18.februārī notika tautas nobalsošana par Satversmes grozījumiem, kas paredzēja valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Referendumā tas netika atbalstīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!