Foto: LETA

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas atgriešanās ārlietu dienestā varētu nebūt tik vienkārša, ņemot vērā viņas nepopularitāti sabiedrībā, norādīja politologs Filips Rajevskis.

"Viņai varētu gribēties tur atgriezties, bet uzskatu, ka tas nebūs vienkārši. Ja viņu nosūtītu uz kādu nopietnu valsti par vēstnieci, tad jautājums, kādu ziņu mēs dodam šai valstij? Ņemot vērā to politisko bagāžu kādu viņa nes līdzi, tas liek uzdot jautājumu, ko mēs gribam ar to pateikt saviem partneriem un ko Āboltiņa kā vēstniece var izdarīt? Viņa ir ļoti kontrastaina personība Latvijas politikā," skaidroja politologs.

Viņš uzsvēra, ka Āboltiņa ir pietiekami gudra un pieredzējusi politiķe, lai saprastu, kas notiek ar viņas tēlu un apzinātos savas politiskās iespējas. Vienlaikus viņa saprot, kas jāizdara, lai maksimāli izmantotu to, kas viņai ir dots šobrīd. "Viņai galvā ir ļoti precīzs plāns, ko darīt," piebilda Rajevskis.

Pēc viņa domām, ar paziņojumu par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, Āboltiņa mēģina noņemt spriedzi no savas personības, koncentrējoties uz prom iešanu. "Tomēr politikā ir tā, ka pēc šāda paziņojuma visi konkurenti uzreiz atslābst un viņu vairāk neapskata kā savu pretinieku. Šis ir manevrs, mēģinājums noņemt spriedzi, lai varētu līdz nākamā gada oktobrim salabāt ietekmi parlamentā, valdībā, un no tā gūt labumu," sacīja politologs.

Jau ziņots, ka Āboltiņa pieļauj iespēju nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā, to viņa trešdien apliecināja žurnālistiem.

Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām.

Politiķe arī norādīja, ka viņas atgriešanās diplomātiskajā dienestā ir atkarīga no tā interesēm.

12.Saeimas pilnvarām saskaņā ar Satversmi jānoslēdzas 2018.gada novembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!