Foto: F64

Politikas notikumu vērotājs Jurģis Liepnieks trešdien intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" prognozēja Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas izgāšanos rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

"Domāju, ka Āboltiņas kundze nebūs nākamajā Saeimā. Var mēģināt pat saderēt," intervijā sacīja Liepnieks. ""Vienotība", protams, iekļūs, bet Solvita Āboltiņa, manuprāt, netiks. Viņai "kritīs" visa atbildība par "Vienotībā" notikušo – gan par Dombrovski un viņa valdību, gan par īstenoto politiku," intervijā prognozē Liepnieks.

Liepnieks domā, ka paši "Vienotības" vēlētāji gribēs sodīt Āboltiņu par to, kas noticis partijā. "Šai partijai ir pats kritiskākais vēlētājs – sarakstus nežēlīgi caurstrīpo ar zīmuli. Prasīgs vēlētājs," raksturo polittehnologs.

Jautāts, uz kuru "Vienotības" kandidātu šis vēlētājs paļausies, Liepnieks atbildēja, ka "Viņķeles kundze ar saviem piekritējiem plus profesoru grupa nokārtos šo jautājumu". "Lielai daļai vēlētāju par Viņķeli nav lielas patikas, bet mēs runājam tieši par partijas elektorātu. Domāju, ka iekšējā reitingā viņu vērtē daudz augstāk, iespējams, ka "Viņķeļu klans" ar līdzgaitniekiem mēģinās arī "Vienotībā" no varas atbīdīt Āboltiņas komandu," intervijā pauda Liepnieks.

Rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās "Vienotības" un ZZS spēki var izlīdzināties. Liepnieks intervijā norāda, ka "Vienotības" elektorāta bāze ir plašāka nekā "zemniekiem", taču pirms vēlēšanu rezultātiem nav zināms, kurš ņems virsroku. Vēl ir nepieciešams tikt skaidrībā ar to, kuri dosies uz Eiropu un kuri paliks. Vēlēšanu iznākumu ietekmēs arī elektrības tirgus atvēršana, vai arī tā atlikšana, pieļāva politikas vērotājs.

Nacionālajai apvienībai Liepnieks prognozē labas izredzes Eiroparlamenta vēlēšanās, bet Saeimas vēlēšanās "NA nez vai tiks tālāk, kur jau ir". Reformu partijai Liepnieks labu nākotni politikā neprognozē. "No RP diemžēl nekas pāri nepaliks. Viņi neizmantoja savu unikālo iespēju, ieskaitot sekmīgas politiskās karjeras veidošanu," uzskata Liepnieks.
"Saskaņas centram" Liepnieks prognozēja līdzīgu pārstāvniecību Saeimā, kāda tā ir tagad.

Pats Liepnieks vēlēšanu gadā neplāno vadīt kādas partijas kampaņu. "Nevadīšu. Esmu piepildījis sapni veltīt laiku rakstniecībai. Pamēģināt uzrakstīt kaut ko lielāku, un tādējādi mēs ar Nilu Saksu esam uzrakstījuši kriminālromānu," sacīja Liepnieks.

Jāpiebilst, ka Liepnieks ir apsūdzēts tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā, kurā ir jau sākušās tiesu debates. Gaidāms, ka pirmā tiesu instance šajā lietā šogad nonāks pie sprieduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!