Sabiedrisko raidorganizāciju abonentmaksas ieviešana žurnālistiem dos iespēju kļūt daudz neatkarīgākiem un "kašķīgākiem", pirmdien intervijā televīzijas LNT rīta raidījumā pauda Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) loceklis Baldūrs Apinis.
"Man personīgi kā skatītājam vissimpātiskāk būtu daudz kašķīgāki žurnālisti kā līdz šim Latvijas Radio un Televīzijā... viņiem būtu daudz lielāka iespēja būt spurainākiem," uzskata Apinis.

Sabiedriskie mediji - Latvijas Televīzija un Latvijas Radio atšķirtos no komercmedijiem ar to, ka vairāk uzmanības pievērstu tieši sabiedriski politiskiem raidījumiem, koncentrējoties arī uz Latvijas kultūras atspoguļojumu.

Tāpat šajos medijos varētu būt daudz mazāk laika veltīts reklāmai.

Apinis arī skaidroja, ka pašreiz par finansējumu Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio lemj Saeima, tadējādi tā ir zināma atkarība no politiskā lēmuma.

"Tādējādi sabiedriskie mediji atkarīgi no neliela pulka politiķu," klāstīja Apinis.

Tomēr, neatkarīgi no abonentmaksas ieviešanas, nekādas represijas pret cilvēkiem, kas nemaksās noteikto maksu, netiks veiktas, mierināja NRTVP loceklis.

Jau ziņots, ka biznesa plānu abonentmaksas ieviešanai sabiedriskajam radio un televīzijai, kas paredzēja no vienas mājsaimniecības mēnesī iekasēt 0,60 - 1,5 latus, NRTVP akceptēja pagājušā gada aprīlī.

Mājsaimniecībām jeb ģimenēm, kuru ienākumi būs zemāki par krīzes iztikas minimumu, šī abonentmaksa nebūs jāmaksā, maksājot tikai pamatabonentmaksu, paredz pērn sagatavotais projekts, kuru tagad paredzēts iesniegt Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!