Foto: Bezvests.lv
Pirmdienas rītā ap plkst. 6.20 atrasts Engures novada Engures pagasta Abragciemā no kempinga teritorijas pazudušais divus gadus vecais zēns.

Kā apstiprināja Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns, bērns atrasts aptuveni piecu kilometru attālumā no pazušanas vietas un jau ir atvests pie mātes, kura viņu atpazinusi.

Pēc Vancāna teiktā, vizuāli bērns izskatās vesels, viņam nav nekādu traumu, taču patlaban tiek gaidīts, kad viņa veselības stāvokli pārbaudīs mediķi.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica zināja teikt, ka uz bērna ķermeņa pamanāmi vien kukaiņu kodumi. Bērns atrasts Bērzciema mežā, guļam sūnās dažus desmitus metru no ceļa.

Īsi pirms zēna atrašanas pāris kilometru attālumā no Abragciema kempinga Bērzciema virzienā smiltīs tika pamanīts bērna apavu pēdas nospiedums, līdz ar to meklēšanas darbi tika novirzīti uz šo rajonu.

Kā ziņots, zēns pazuda svētdienas vakarā ap plkst. 19.30 Engures pagastā, kempinga "Abragciema baloži" teritorijā. Puisēns spēlējās smilšukastē kopā ar citiem bērniem, kad māte uz brīdi atstāja viņu nepieskatītu, lai nomazgātu traukus. Kad sieviete atgriezās, dēls vairs nav bijis atrodams.

Tika sākta zēna meklēšana, kurā iesaistījās plaši spēki - aptuveni 30 Valsts policijas darbinieku, 40 zemessargu, pieci Engures novada Pašvaldības policijas darbinieki, kinologs, Nacionālo bruņoto spēku helikopters un vairāki brīvprātīgie no dažādām Latvijas vietām. Tika pārmeklēts gan mežs, gan jūras krasts.

Valsts policijā apstiprināja, ka meklēšanā tika pieredzēta liela cilvēku atsaucība un tika saņemti daudzi iedzīvotāju zvani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!