Abragciema mežā pazudušo zēnu atradis brīvprātīgais – jūras spēku kursants Aleksandrs Aleksējevs, portālu "Delfi" informēja organizācijā "bezvests.lv".

19 gadus vecais Aleksējevs Engures novadā ieradies pēc līdzcilvēku aicinājuma meklēt pazudušo bērnu.

Zēnu atrada pulksten . "Bērns ir sveiks un vesels. Kad es viņu ieraudzīju, puisēns gulēja sūnās dziļā gravī 40 metrus no šosejas! Es pamanīju viņu, jo puikam bija oranžas bikses, pamodināju un mēs kopā ar draugiem viņu nogādājām vecākiem," norādīja Aleksējevs, kurš cilvēka meklēšanā piedalījies pirmo reizi.

Organizācija "bezvests.lv" informē, ka zēna meklēšana ilga aptuveni 10 stundas, un tajā bez Nacionālo bruņoto spēku, Valsts un pašvaldības policijas pārstāvjiem iesaistījās arī vairāk nekā 200 brīvprātīgo.

Puisēns jūtas labi, tikai viņu stipri sakoduši odi. Nepilnus divus gadus vecais puisēns nogāja vairāk nekā trīs ar pus kilometrus, pēc tam, kad kempinga teritorijā bija atstāts smilšu kastē spēlējoties vien uz dažām minūtēm, kamēr mamma aizgāja nomazgāt traukus, ziņo "bezvests.lv".

Kā ziņots, zēns pazuda svētdienas vakarā ap plkst. 19.30 Engures pagastā, kempinga "Abragciema baloži" teritorijā.

Tika sākta zēna meklēšana, kurā iesaistījās plaši spēki - aptuveni 30 Valsts policijas darbinieku, 40 zemessargu, pieci Engures novada Pašvaldības policijas darbinieki, kinologs, Nacionālo bruņoto spēku helikopters un vairāki brīvprātīgie no dažādām Latvijas vietām. Tika pārmeklēts gan mežs, gan jūras krasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!