Foto: Shutterstock
Šonedēļ atkārtoti veiktas ūdens paraugu pārbaudes Abragciema pludmalē un iepriekš atklātais mikrobioloģiskais piesārņojums vairs nav konstatēts, tāpēc peldēšanās Abragciemā ir atkal atļauta, portālu "Delfi" informēja Veselības inspekcijā (VI).

VI iepriekšējā nedēļā ziņoja, ka pēc 7. un 8. jūnijā valsts monitoringa ietvaros veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm 57 oficiālajās peldvietās, bija aizliegts peldēties Engures novada Abragciema pludmalē, kur konstatēts liels mikrobioloģiskais piesārņojums.

Tāpat VI ieteica nepeldēties Engures novada Klapkalnciema pludmalē, Dobeles novada Gaurata ezerā un Rīgā, Daugavas peldvietā "Rumbula", kurās konstatēts paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Pārējās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un tajās peldēties ir atļauts.

Kā skaidroja VI, ieteikums nepeldēties attiecas uz bērniem, vecāka gadagājuma cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, visiem, kuriem var būt problēmas ar imūnsistēmas darbību.

Ūdens kvalitāti 57 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās VI pārbaudīs visu peldsezonu līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi.

Nākošā paraugu ņemšana paredzēta 5. un 6. jūlijā, norādīja VI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!