Foto: LETA

Kopš decembra "Vienotība" ved sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem par iespējamu sadarbību rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Šobrīd tā plāno tikties ar citām partijām uz otro sarunu raundu, lai apspriestu jau konkrētākus piedāvājumus, portālam "Delfi" pastāstīja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

Decembrī "Vienotība" sākusi politiskās konsultācijas ar visām labēji centriskajām partijām, tostarp partiju "Kustība "Par!"", kas nesen nāca klajā ar paziņojumu, ka vairāku partiju līderiem piedāvās apspriest sadarbību Saeimas vēlēšanās. Sarunas notikušas arī ar reģionālajām partijām, piemēram, Latvijas Reģionu apvienību. Tagad "Vienotība" gatavojas sarunu otrajam raundam, uz kuru plānots ierasties jau ar konkrētu piedāvājumu.

Sarunas nav notikušas ar Nacionālo apvienību, Zaļo un zemnieku savienību, kā arī partiju "Saskaņa".

"Nav svarīgi precēties uzreiz, ja pamatā nav normālas attiecības un normāli mērķi. Lai laulība būtu veiksmīga līdz mūža galam, tev jābūt pamatam. Mēs meklējam pamatu. Mums nav mērķis uzreiz apvienoties ar 5-6 partijām, tikai tāpēc, ka mēs gribam dabūt vairākas vietas Saeimā," uzsvēra Abu Meri.

Viņš atgādināja, ka partiju "Vienotība" 12. Saeimas sasaukumā pavadījusi virkne ķildu. Abu Meri nevēlas, lai arī 13. Saeimas sasaukums tiktu pavadīts risinot iekšējas problēmas. "Mēs gribam, ja būs laulības līgums, lai būtu veiksmīgs stāsts," par "Vienotības" un citu partiju iespējamo sadarbību klāsta frakcijas vadītājs.

Vēl joprojām diskusiju objekts ir, vai "Vienotība" startēs zem sava vārda vai partiju apvienībā.

Abu Meri vēl neprognozē politisko konsultāciju rezultātu. Plānots, ka "Vienotība" varētu nākt klajā ar konkrētu paziņojumu februāra vidū.

Vēstīts, ka tad, ja vēlēšanas notiktu janvārī, par "Vienotību" gatavi būtu balsot – 2,9%, liecina pētījumu centra SKDS veikta pilsoņu aptauja, kas tapusi pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

Savukārt lielāko vēlētāju atbalstu saņemtu "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

No aptaujātajiem 26% nezināja, par ko balsotu vēlēšanās, savukārt 16,5% nepiedalītos Saeimas ievēlēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!