Lielākā daļa vainas par baumu izplatīšanu pedofilijas skandālā būs jāuzņemas Saeimas izmeklēšanas komisijas vadītājam Jānim Ādamsonam, pirmdien teica premjers Andris Šķēle.
Šķēle pilnībā nepiekrita ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa izteikumiem, ka notikušajā būtu vainojama visa Ādamsona vadītā komisija.

"Ļoti daudz kas un vainas lielākā daļa būs jāuzņemas tās vadītājam Ādamsonam," sacīja Šķēle.

Viņš atzīmēja, ka bijis slikti dokumentēts pašas komisijas darbs, liecību vākšanas process un paziņojuma sniegšana.

Šķēle uzsvēra, ka jāļauj tiesībsargājošām iestādēm izmeklēt visas lietas, tai skaitā arī krimināllietu par Ādamsona izteikumiem, tādēļ nevajadzētu rīkot "linča tiesu" pret deputātu.

Premjers konkrēti nepaskaidroja, kuri diplomāti viņam snieguši informāciju par iespējamām jaunām provokācijām pedofilijas lietā. Viņš atzīmēja, ka jau ilgāku laiku dzirdamas dažādas baumas un provokāciju gatavošanu neizslēdz Satversmas aizsardzības biroja pārstāvji un generālprokurors, kā arī ārvalstu diplomāti, kas kuluāros dzird baumas un intrigas.

"Tādēļ vienkārši mums ir jābūt gataviem šādos te smagos noziegumos būt ļoti savaldīgiem, rūpīgi izanalizēt, izmeklēt katru gadījumu. Un katru, kas ir vainīgs un katru, kas ir bijis vainīgs. atkal piedēvējot nepatiesus nodarījumus, sodīt," pauda Šķēle.

Viņš atzīmēja, ka Latvijai notikušais "ir zināms pārbaudes akmens - tikt galā arī ar šādām smagām lietām, ar kādām Latvija saskaras kā daudzas valstis un tikt galā ar šādiem te nelietīgiem provokatoriem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!