Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs pedofilijas lietā Jānis Ādamsons pirmdien presei apstiprināja, ka kādam no komisijas locekļiem sniegta liecība par nepilngadīga zēna seksuālu izmantošanu, ko izdarījis kāds valdības pārstāvis.
Komisija pagaidām nav gatava nosaukt ne cietušā zēna vārdu, ne arī deputātu, kuram liecība sniegta, ne amatpersonu. Ādamsons sacīja, ka minētā ministra uzvārds noteikti tiks nosaukts komisijas sagatavotajā gala ziņojumā.

Ādamsons žurnālistiem teica, ka sniegtajai liecībai ir "pietiekoši liela" ticamības pakāpe, jo tā pārklājas ar citām komisijā sniegtām liecībām.

Ādamsons tomēr norādīja, ka lielākā daļa liecinieku, kas runā ar komisiju, netic Ģenerālprokuratūrai un komisijai neesot šiem lieciniekiem ko pārmest.

Komisijai nav šaubu, ka valdības vidū ir personas, kurām ir "savādāka seksuālā orientācija", tomēr cits jautājums - vai valdības locekļi ir iejaukti pedofilijas krimināllietā. Tomēr liecinieku sniegtā informācija par atsevišķu valdības locekļu saistību ar pedofiliju daļēji to apstiprinot.

Liecinieks, kurš runājis ar kādu no komisijas locekļiem, arī ir apstiprinājis, ka par sniegto pakalpojumu saņēmis pietiekami lielu samaksu.

Komisijas rīcībā ir vairāk nekā 10 liecību par vairākiem valdības locekļiem un "pietiekoši daudz" liecību, kas pārklājas attiecībā uz vienu no viņiem.

Pēc komisjas rīcībā esošās informācijas, arī prokuratūrai ir ziņas par iespējamu valsts amatpersonu saistību ar izmeklējamo krimināllietu.

Savukārt Ģenerālprokuratūras rīcībā nav materiālu par to, ka kāds no patreizējās valdības locekļiem būtu seksuāli izmantojis nepilgadīgu zēnu.

"Varu pateikt, ka Ģenerālprokuratūras rīcībā šādu liecību nav.. Nezinu, kas ko ir teicis Ādamsonam," BNS pirmdien sacīja pedofilijas lietas izmeklētāja virsprokurore Biruta Ulpe.

Tāpat viņa sacīja, ka Ādamsons nav vērsies pie viņas un informējis par šādu liecību esamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!