Foto: DELFI

Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (S) intervijā Krievijas televīzijas pirmajam kanālam kritizējis NATO karavīru klātbūtni Latvijā, otrdien vēsta "TV3 ziņas".

Intervija bijusi daļa no televīzijas sižeta par ASV bruņutehnikas ierašanos Rīga, un tā notikusi Saeimā, norāda TV3. Intervijā Ādamsons kritizējis gan Latvijas politiķus, gan ASV bruņoto spēku klātbūtni Latvijā, norādot, ka ASV karavīri nepakļaujas nekādām vietējām pavēlēm, un tādēļ esot teju bīstami.

Tāpat intervijā viņš izteicis kritiku arī Latvijas politiķiem: "Un mūsu politiķi kā tādi vaukšķi arī sāk riet un apvainot Krieviju visos nāves grēkos."

TV3 ziņām Ādamsons norādījis, ka pauž savu viedokli un netaisās to mainīt, kā arī gatavs par to diskutēt. "Tas nav antieiropisks, tas ir pragmātisks," savu nostāju komentējis Ādamsons. Savukārt, kā norāda TV3, partija "Saskaņa" no Ādamsona izteikumiem cenšas norobežoties.

Savukārt citiem medijiem Ādamsons paudis vēl asāku viedokli, apgalvojot, ka Ukrainas konfliktu izraisījuši amerikāņi, un, tikai pateicoties Krievijai un Putinam, Baltija nav ierauta karā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!