Sociāldemokrātu līderis un bijušais parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons vēlreiz kritizējis Ģenerālprokuratūru par tās darbu, izmeklējot pedofilijas lietu.
Piektdien publicētā intervijā "Neatkarīgā Rīta Avīzē" Ādamsons atzinis, ka pagaidām neredz "galu" uzsāktai izmeklēšanai krimināllietās pret sevi un pret atsevišķām personām, kas varētu būt saistītas ar pedofiliju.

"Runājot par Ģenerālprokuratūru, jāteic, ka gan par atsevišķu personu saistību ar pedofiliju, gan pret mani ierosinātā krimināllieta par goda un cieņas aizskaršanu tiek aktīvi izmeklētas, bet galu tam visam es neredzu," sacījis Ādamsons.

"Man nav dziļas pārliecības, ka Ģenerālprokuratūra operatīvi gribētu šīs lietas izmeklēt. Radusies dīvaina sajūta, ka vienam otram ļoti gribētos pierādīt, tāpat kā to dara dažs masu medijs, ka pedofilijas problēmas Latvijā vispār nav," piebildis deputāts.

Ādamsons uzteicis parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu, kas pacēlusi pedofilijas problēmu un savos materiālos minējusi sešdesmit septiņdesmit amatpersonu un privātpersonu vārdus un uzvārdus, kas varētu būt saistīti ar pedofiliju.

Pēc deputāta domām, prokuratūrai par katru no šiem cilvēkiem vajadzēja uzsākt pārbaudes lietu, taču prokuratūra drīzāk mēģinot pierādīt, ka šādas problēmas nemaz nepastāv.

Ādamsons uzskata, ka šobrīd prokuratūra nonākusi dilemmas priekšā, jo ierosināt krimināllietu pret viņu un komisijas locekļiem neesot nemaz tik vienkārši.

"Amatpersonu uzvārdus, kuri tika nosaukti komisijas ziņojumā, komisijas veiktās izmeklēšanas laikā nosauca iespējamie cietušie. Liecības ir protokolētas, un teorētiski uzrādīt man vai komisijas locekļiem apsūdzību ir visai problēmātiski," sacījis deputāts.

Viņš ar nožēlu atzinis, ka politiķi nav atļāvuši turpināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbu.

Jau ziņots, ka komisija savu darbību beidza 13.aprīlī un visus tās rīcībā esošos dokumentus nodeva Saeimas Nacionālās drošības komisijai, kas to savukārt nodeva Ģenerālprokuratūrā.

Šobrīd prokuratūrā saistībā ar šo lietu ierosinātas divas krimināllietas - viena pret Ādamsona izteikumiem, kuros viņš apvainoja augstas amatpersonas saistībā ar pedofiliju, otra - pret personām, kas varētu būt saistītas ar pedofiliju. Šobrīd no otrās krimināllietas divas izdalītas atsevišķi un nodotas tiesai - viena no tām ir pret bijušo "Misis Latvija" vadītāju Aināru Eisaku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!