Saeimas deputāts Jānis Ādamsons, kuru par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu prokuratūra lūgusi izdot kriminālvajāšanai, sniegšot tiesā civilprasību pret Ģenerālprokuratūru un laikrakstu "Diena" par goda un cieņas aizskaršanu.
"Diena" Ādamsona rīcību nodēvējusi par "izmisīgiem mēģinājumiem novērst uzmanību no lietas būtības".

Prasības iesniegšanas faktu BNS apstiprināja Ādamsons. Viņš pašlaik nevēlējās paskaidrot, par kādiem apvainojumiem tieši iesniegta prasība, sakot, ka prasības pieteikums drīzumā būšot pieejams parlamentā.

Par to, vai pieprasīt kādu materiālu kompensāciju, varētu iesniegt papildprasību pēc tam, kad Zemgales priekšpilsētas tiesa būs pieņēmusi pirmo dokumentu.

"Ceru, ka Ādamsona kungs beigs gļēvi slēpties aiz deputāta imunitātes un stāsies tiesiskās izmeklēšanas priekšā, kā tas būtu jādara jebkuram Latvijas pilsonim šajā lietā. Es arī ceru, ka šādi Ādamsona izmisīgi mēģinājumi novērst sabiedrības uzmanību no lietas būtības neaizkavēs tautas ievēlētos Saeimas deputātus balsot par to, lai prokuratūra varētu sākt Ādamsona kriminālvajāšanu," pauda "Dienas" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte.

Zemgales priekšpilsētas tiesā pirmdien līdz darbadienas beigām Ādamsona prasība vēl nebija saņemta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!