Foto: Shutterstock
Ādažu pašvaldības policija lūdz iedzīvotājus būt modriem, jo ir saņemta informācija par kādu aizdomīga izskata vīrieti, kurš bērniem piedāvā konfektes, kā arī par kādu pelēku nelielu automašīnu, kurā divi vīrieši bērniem piedāvā iekāpt, lai apskatītos kucēnus.

Aicinājumu iedzīvotājiem būt vērīgiem, modriem un aktīviem, informēt pašvaldības policiju par aizdomīgām personām, novada mājas lapā "ādaži.lv" publicējis Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis.

Viņš norāda, ka aizvadītajā nedēļā, kā arī šajā nedēļā tika saņemta informācija, ka Ādažos klīst aizdomīga izskata aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kuram ir plika galva, sirma bārda un, iespējams, var būt arī cepure. Viņš tērpies tumšas krāsas jakā. Vīrietis vairākiem bērniem piedāvājis konfektes.

Tāpat ir saņemta informācija, ka divi vīrieši bērniem piedāvā iekāpt pelēkas krāsas mazā kravas furgona tipa automašīnā, lai apskatītos kucēnus.

Vīrieši runā latviski un ir 30 līdz 40 gadus veci. Vienam ir īsi mati, bet otrs ir skūtgalvis. 

Policijas priekšnieks atgādina, ka vecākiem ar bērniem jāpārrunā šādas situācijas un to, kā būtu jārīkojas gadījumos, kad svešinieks piedāvā saldumus, rotaļlietas vai spēles, vai arī skubina kāpt mašīnā. Policija aicina bērniem atgādināt, ka svešā automašīnā nedrīkst kāpt.

Turklāt bērnam jāzina, ka šādās situācijās nav jābūt pieklājīgiem un bērns drīkst pateikt: "Es negribu ar jums runāt, es neiešu, es nerunāšu, man mamma neļauj, ejiet prom!"  

Tāpat policijas priekšnieks atgādina, ka bērnam vajadzētu izstāstīt, ka viņš situācijās, kad jūtas apdraudēts, var ieiet kafejnīcā vai veikalā, iet klāt uzticama izskata pieaugušajam, piemēram, sievietei ar bērniņu. Tāpat der paskatīties, vai tuvumā  nav policista un ātrās palīdzības mašīnas. Šiem speciālistiem bērns var pieskriet klāt un pateikt, ka seko kāds svešs cilvēks.

Bērniem jāmāca nekautrēties un būt drošiem, savukārt tad, ja kāds bērnu aiztiek vai pieskaras, droši ir jākliedz: "Liec man mieru, nenāc pakaļ!", teikts policijas priekšnieka paziņojumā. 

Tāpat nepieciešams pārliecināties, vai bērns zina numuru 112. Zvanot pa šo numuru, ir iespējams lūgt savienojumu ar Ādažu pašvaldības policiju, kas dosies palīgā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!