Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) ar zarnu infekciju ievietoti 15 Ādažu mobilā strēlnieku pulka Mācību centra karavīri, informēja LIC direktore Baiba Rozentāle.
Saslimušie LIC iestājušies no 14.oktobra pēcpusdienas līdz 15.oktobra rītam. Viņiem ir paaugstināta temperatūra - virs 38 grādiem. Saslimušo stāvoklis ir vidēji smags.

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses sekretāre Ieva Lasmane informēja, ka kopumā epidemiologi konstatējuši 18 saslimšanas. Trīs šorīt Infektoloģijas centrā neievietotie slimnieki šodien tiks stacionēti.

Gan LIC direktore, gan SVA epidemiologi novērojuši, ka saslimšanai ir līdzīgas pazīmes kā salmonelozei, taču vēl nav saņemti bakterioloģiskās izmeklēšanas rezultāti, lai apstiprinātu šo diagnozi.

Epidemiologi konstatējuši, ka saslimuši tie, kuri ēduši nevis Mācību centra ēdināšanas blokā, bet kafejnīcā. Tādēļ no šīs ēdināšanas iestādes paņemti produkti analīžu veikšanai. Tāpat tiek pārbaudīta kafejnīcas darbinieku veselība.

Pašlaik zarnu infekcijas Latvijā ir ļoti izplatītas, atzina LIC vadītāja. Tāpat joprojām LIC ārstējas ar ērču encefalītu saslimušie.

Iestājoties aukstākam laikam, LIC brīdina par leptospirozi, ko izplata grauzēji. Tā ir bīstama infekcijas slimība, kas rada asinsvadu bojājumus un nieru nepietiekamību. 10-20% leptospirozes jeb tā dēvētās žurku slimības saslimšanas gadījumu beidzas letāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!