Foto: Publicitātes foto

No 19. līdz 20. oktobrim Ādažu poligonā un tā apkārtnē esošajās teritorijās tiks organizēta gadskārtējā Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tradīcija jeb vingrinājums "Berešu maršs", informē Nacionālie bruņotie spēki.

"Berešu maršā" piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes jaunpienākušie karavīri, kuriem 24 stundās būs jāveic vismaz 50 km gara distance, jāizpilda dažādi taktiskie uzdevumi 10 dažādās stacijās un jāatbild uz jautājumiem par Mehanizētās kājnieku brigādes vēsturi.

Sekmīgi paveicot uzdevumus, karavīrs iegūs tiesības nēsāt smilšu krāsas bereti un vienības kokardi, kas apliecina un simbolizē piederību vienībai.

Maršs notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Foto: Publicitātes foto/Nacionālie bruņotie spēki

"Berešu marša" tradīcija tiek organizēta divas reizes gadā – aprīlī un oktobrī, un tās mērķis ir integrēt jaunpienākušos karavīrus vienības kolektīvā.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām aktivitātēm un īslaicīgi radītajiem satiksmes traucējumiem uz koplietošanas ceļiem ap Ādažu poligonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!