Foto: F64

Ādažu poligona paplašināšanai Aizsardzības ministrija (AM) plāno par apmēram 127 000 eiro iegādāties 47 hektārus zemes Sējas novadā, liecina ministrijas sagatavotais valdības lēmuma projekts.

Nekustamais īpašums "Bitnieki" robežojas ar Ādažu poligona teritoriju. Zemes īpašnieks SIA "EK Investīcijas" ir piekritis aprēķinātajai atlīdzībai par nekustamā īpašuma atsavināšanu.

Aizsardzības ministrija (AM) skaidro, ka valdība jau 2015.gadā konceptuāli atbalstīja Ādažu poligona teritorijas paplašināšanu, kas paredz attīstīt un paplašināt mācību infrastruktūru, lai stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas un uzņemošās valsts atbalsta spējas. Ādažu poligons kalpo par mācību vietu karavīriem un zemessargiem gan nacionālā līmeņa mācībās, gan tajā notiek plašas starptautiskās militārās mācības, kurās piedalās arī NATO sabiedrotie un partneri.

Turklāt ņemot vērā nākotnē paredzēto profesionālā dienesta karavīru un zemessargu un starptautisko militāro mācību skaita un apjoma pieaugumu Latvijā un ar to saistīto mācību vietu noslodzi ir nepieciešams pielāgot un attīstīt militāro infrastruktūru, uzsver ministrijā.

Īpašuma atsavināšanai vēl būs jāsaņem valdības atbalsts. Pirkuma izmaksas AM segs no sava budžeta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums "EK Investīcijas" dibināts 2014.gadā, un tā pamatkapitāls ir 365 700 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ēriks Kļaviņš. Pērn "EK Investīcijas" apgrozīja 554 312 eiro, kas bija par 41% mazāk nekā gadu iepriekš, un nopelnīja 149 387 eiro, kas bija pieaugums par 27%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!