Foto: Publicitātes foto
Līdzās pērn uzbūvētajai Ādažu sākumskolas pamatēkai uzbūvēts jauns korpuss 16 specializētajiem mācību priekšmetu kabinetiem, portālu "Delfi" informēja Ādažu novada pašvaldības pārstāvji.

Jaunās telpas izvietotas divos stāvos, un šobrīd tajās tiek iekārtotas mēbeles. Jaunajā korpusā divi kabineti paredzēti datorikas prasmju apgūšanai, tikpat daudz mūzikas, dabaszinību un vizuālās mākslas apguvei, trīs kabineti – svešvalodu apguvei, kā arī kabineti dizaina un tehnoloģiju pasaules iepazīšanai.

Kā informē domes pārstāvji, jaunajā korpusā būs iekārtota arī virtuve mājturības nodarbībām, speciāla telpa paredzēta fiziskajām aktivitātēm – aerobikai, vingrošanai, ritmikas nodarbībām, dejošanai, džudo un citām sportiskām un attīstošām nodarbēm. Jaunajā korpusā izbūvētas arī vairākas saimniecības telpas, kā arī palīgtelpas, kurās glabāt mācību materiālus un saimnieciskas lietas. Uzbūvēta arī klase dabā – "Zaļā klase", kurā bērni varēs stādīt dažādus augus un vērot, kā aug pašu stādītais.

"Mūsdienīga un jaunajām izglītības metodēm atbilstoša mācību vide ir viens no stūrakmeņiem ceļā uz labāku un izcilāku izglītību visā Latvijā. Jaunā skola nav tikai ēka, tā ir vieta, kur mazie ādažnieki apgūst vērtības, zināšanas un dzīves skatījumu, kas būs viņu dzīves pamatā," uzskata Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

Būvdarbu izmaksas – 2 203 272,95 eiro bez PVN. Būvdarbus veica SIA "Monum" Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā projekta "Vispārējās izglītības iestādes mācību vides uzlabošana Ādažu novadā" ietvaros. Būvuzraudzību veica SIA "Marčuks", savukārt autoruzraudzību – SIA "Nams".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!