Foto: Shutterstock
Administratīvajā apgabaltiesā administratīvajās lietās noteiktās tiesas sēdes, kas nozīmētas līdz 14. aprīlim, uzdots tiesnešiem pārcelt uz maiju vai jūniju, liecina Tiesu administrācijas publicētā informācija.

Administratīvajā apgabaltiesā līdz turpmākajam rīkojumam netiek klātienē apkalpoti tiesas apmeklētāji, tiesas kanceleja nodrošina dokumentu apriti elektroniski un ar pasta starpniecību.

Līdz turpmākajam rīkojumam tiek atceltas arī pieņemšanas pie Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja.

Tiesas priekšsēdētāja rīkojums pieņemts, ievērojot Ministru kabineta 12. marta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un atbildīgo institūciju izplatīto informāciju, sniegtās rekomendācijas par koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatības nepieļaušanu, pamatojoties uz likumu "Par tiesu varu".

Tāpat saistībā ar Ministru kabineta 12. martā rīkojumu arī nevienā no Administratīvās rajona tiesas tiesu namu kancelejām apmeklētāji vairs netiks apkalpoti klātienē.

Līdz turpmākiem rīkojumiem dokumentu aprite tiks nodrošināta tikai elektroniski vai ar pasta starpniecību.

Tiesu administrācija aicina, ņemot vērā, ka patlaban tiek atceltas visas tuvākajā laikā paredzētās tiesas sēdes, aktuālajai informācijai sekot līdzi Latvijas tiesu portālā, ievadot konkrētās lietas numuru.

Jau ziņots, ka ceturtdien visā Latvijā saistībā ar "Covid-19" izplatīšanos izsludināta ārkārtas situācija, kas būs spēkā līdz Lieldienām.

Tāpat ceturtdien paplašināts "Covid-19" skarto valstu saraksts, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par "Covid-19". Jaunais nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Atgādinām, ka pats koronavīruss nav nekas jauns – tā ir jau zināma vīrusu grupa, kas atrasta gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Tomēr pērn rudenī identificētais ir pavisam jauns koronavīrusa paveids – SARS-CoV-2. "Covid-19" ir šī vīrusa izraisītā slimība. Iepriekš nopietnus saslimšanas gadījumus izraisījis SARS koronavīruss jeb SARS-CoV, kura rezervuārs dabā ir civetkaķi un, iespējams, sikspārņi, un MERS koronavīruss, kura infekcijas rezervuārs dabā ir vienkupra kamieļi. "Covid-19" infekcijas avots (rezervuārs) pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!