Pedofilijas lietā apsūdzētā Andra Meinarta advokāts Juris Marins lūgs prokuratūru atbrīvot savu aizstāvamo un izbeigt krimināllietu pret viņu, jo uzskata, ka nav pierādīti Meinartam inkriminētie noziegumi.
Par to informēja advokāts, kurš nule kā bija iepazinies ar visiem krimināllietas materiāliem.

Pēc Marina teiktā, Meinartam izvirzītā apsūdzība balstīta tikai uz cietušo liecībām, bet nekādu citu pierādījumu lietā nav. Viss pārējais esot netieši minējumi, apgalvojumi ar trešās personas starpniecību, nenorādot konkrētu cilvēku, "tirgus ziņu līmenī".

Advokāts pārsūdzējis arī pirmdien pieņemto Ziemeļu rajona tiesas lēmumu par apcietinājuma termiņa pagarināšanu Meinartam līdz 9.jūnijam.

Apsūdzētais pašlaik vēl turpina iepazīties ar lietas materiāliem, taču Marins domā, ka arī Meinarts otrdien pabeigs lasīt lietu.

Tomēr oficiāli dokumentu par iepazīstināšanu ar krimināllietu varētu parakstīt piektdien. Tad arī advokāts iesniegs minētos lūgumus. Tas saistīts ar tehniskiem iemesliem - šajā dienā Marinam cietumā būs jāstrādā arī ar otru savu klientu - pedofilijas lietā apsūdzēto Anatoliju Rudenko. Tādēļ vienlaicīgi advokāts varētu kopā ar Meinartu parakstīt protokolu viņa lietā.

Ģenerālprokuratūras īpaši svarīgo lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers BNS paskaidroja, ka par advokāta lūgumu būs jālemj prokuroram pēc tam, kad viņš dokumentu iesniegs. Lūguma izpilde vai noraidīšana būs atkarīga no konkrētās motivācijas.

Adlers arī informēja, ka ar krimināllietas materiāliem jau iepazinušies arī visi cietušie, izņemot vienu.

Jau ziņots, ka Meinartu apsūdz pēc vairākiem kriminālkodeksa pantiem par dzimumsakariem ar nepilngadīgo un pavešanu netiklībā un pederastiju. Viņam pagājušajā nedēļā uzrādīja galīgo apsūdzību, tajā noziegumu kvalifikācija nav mainījusies, tikai pievienotas vēl divas jaunas epizodes.

Marins jau iepriekš paudis pārliecību, ka prokuratūrai nav pierādījumu par Meinarta vainu šajos noziegumos.

Meinarts ir viena no septiņām pašlaik apsūdzētajām personām "Logos centra" pedofilijas lietā. Apsūdzēti arī četri uzņēmuma bijušie darbinieki - Jurijs Jurjevs, Jurijs Kutirevs, Deniss Hohlovs un Anatolijs Rudenko. Šajā pašā krimināllietā apsūdzēts arī firmas "Izimeks" darbinieks Ingus Tūns.

Pret bijušo biroja "Misis Latvija" projektu vadītāju Ainaru Eisaku un Meinartu lietas izdalītas atsevišķi. Eisaka lietu izskatīs 10.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!