Advokāts Romualds Vonsovičš ceturtdien iesniedzis prasības pieteikumu Rīgas apgabaltiesā pret Latvijas Neatkarīgo Televīziju (LNT) par goda un cieņas aizskaršanu saistībā LNT sižetā sniegto informāciju par viņu, informēja sabiedrisko attiecību aģentūra "Mediju tilts".
Prasība ir par morālā kaitējuma un mantiskās kompensācijas piedziņu no LNT piecdesmit tūkstošu latu apmērā par LNT izplatītām nepatiesām ziņām par advokātu, apgalvojot, ka Vonsovičs ilgstoši sniedzis juridisko palīdzību likvidējamai “Bankai Baltija”, bet tagad nostājies pretējā frontes pusē. Advokāts Vonsovičš uzsver, ka nekad nav pārstāvējis “Banku Baltija” un nekad nav pārkāpis ētikas normas, kā arī nekad nav bijis interešu konfliktā.

Šā gada 9.novembra LNT ziņās sižetā par likvidējamo “Banku Baltija” tika pārraidīta nepatiesa informācija, ka advokāts Vonsovičs ilgstoši sniedzis juridisko palīdzību likvidējamai “Bankai Baltija”.

Advokāts norāda, ka sižetā, balstoties uz nepatiesiem faktiem, tika nomelnota advokāta reputācija, nosaucot viņa rīcību par neētisku un pārmetot interešu konfliktu. Sižets tika pārraidīts, lai arī advokāts iepriekš bija informējis LNT, ka nekad nav sniedzis juridisko palīdzību “Bankai Baltija”.

Advokāts pārstāv Latvijas Banku tiesā pret bankrotējušās A/S “Banka Baltija” likvidatoru SIA “BDO Invest Rīga”. Šā gada 23.novembrī paredzēta pirmā tiesas sēde. Iepriekš izplatītā nepatiesā informācija par Latvijas Banku pārstāvošu advokātu iespējams ir mēģinājums aizkavēt tiesas procesu, uzskata advokāts Vonsovičš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!