Foto: DELFI
Atbilstoši Advokatūras likumam šonedēļ būs pieejams Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) disciplinārlietu komisijas lēmums vienā no disciplinārlietām, kas ierosinātas pret darbību apturējušo advokātu, premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu ("KPV LV").

"Advokatūras likumā" norādīts, ka disciplinārsodu zvērinātam advokātam var uzlikt ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc disciplinārpārkāpuma atklāšanas dienas. Pirmā disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta augusta beigās. Šī disciplinārlieta tika ierosināta pēc noslepkavotā advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes, kā arī advokāta Romualda Vonsoviča un citu cilvēku iesniegumiem.

Otra disciplinārlieta pret Gobzemu tika ierosināta pēc ārstes Indras Štelmanes iesnieguma.

LZAP vadītājs Jānis Rozenbergs apstiprināja, ka par Gobzemu bija saņemta vēl viena sūdzība no žurnālista Māra Zandera par viņa izteikumiem Latvijas Televīzijā rīkotā diskusijā, taču LZAP nolēma, ka saistībā ar to nav pamata disciplinārlietas ierosināšanai.

Jau vēstīts, ka LZAP ar 21.novembri ir apturējusi 13.Saeimas deputātu Jāņa Bordāna (JKP), Alda Gobzema (KPV LV) un Alda Blumberga (KPV LV) darbību advokatūrā, informēja LZAP.

Gobzems novembra sākumā arī lūdza LZAP izbeigt pret viņu ierosinātās disciplinārlietas, kas, viņa ieskatā, nav pamatotas. Gobzems pauda viedokli, ka saistībā ar viņa advokāta darbības izbeigšanu šīs disciplinārlietas vairs neesot aktuālas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!